TOP COACHES GEZOCHT
Menu

* PERSBERICHT *

Vrijwilligers gezocht voor studiebegeleiding en ondersteuning
“Talenten ontwikkelen Talenten”


Zorgboerderij Dagbesteding Ons Plekske in Vinkel, waarvan Luuk Broos de oprichter is, werd acht jaar geleden in het leven geroepen. De doelstelling ‘het aangename met het nuttige verenigen’, verstaat Luuk met zijn team als geen ander. Elke uitdaging pakt hij met gretige handen aan. Nog maar even geleden hebben ze hun eigen theater/bioscoop geopend waar de jongeren zich op het gebied van muziek en theater ontwikkelen. Ook op dit gebied worden er talenten ontwikkeld en krijgt het zelfvertrouwen van de jongeren een enorme boost. En alweer heeft hij een pracht van een wereldse uitdaging ter hand genomen: “Talenten ontwikkelen Talenten”.

 

Jongeren

 

Bij Ons Plekske in Vinkel zijn jongeren tussen de acht en dertig jaar met een lichte beperking en/of autisme, dagelijks te gast. In het complete proces wordt gekeken naar de vraag achter vraag. Puur kijken en overwegen of de jongeren een bijdrage kunnen leveren aan het werkproces en, zeker zo belangrijk, of ze deel uit kunnen maken van de maatschappij.

Een aantal van de jongeren gaat, om een aantal redenen, niet naar school. Vaak is het omdat ze overvraagd worden. Luuk: “Het begrip faalangst loopt als een rode draad door het proces en dat  knaagt sowieso aan het zelfvertrouwen van de jongeren. Wij ervaren het dagelijks op de werkvloer”, aldus Luuk.

 

Plan van aanpak

 

“Na diverse brainstormsessies denken wij (zijn we zelfs van overtuigd) dat we het beroemde ‘ei van Columbus’ te pakken hebben. Een laagdrempelige, persoonlijke met vooral individuele begeleiding voor onze jongeren. Wij zijn hiermee al voorzichtig in ons hiervoor gecreëerde eigen leslokaaltje opgestart met geschiedenislessen, rekenen, taal, verkeer, aardrijkskunde, vreemde talen en muziek. De eerste resultaten zijn verbluffend te noemen en de ouders zijn enthousiast”, zegt Luuk.

 

Talenten 

 

“We hebben binnen onze groep allemaal jonge talenten, ieder met hun eigen speciale talent. Hun omgeving kijkt soms met enige laatdunkendheid op hun neer”, aldus Luuk. ‘Dat kunnen ze toch niet’, is vaak hun eerste reactie. Niets is minder waar. Waar een wil is, is een weg… Ons Plekske bewijst het ten volle met het nieuwe project: “Talenten ontwikkelen Talenten”. Het team (de coaches) die op dit moment de jongeren begeleiden zijn, zeker door de positieve resultaten, enthousiast en jongeren kunnen bijna niet wachten op hun lesuurtjes..

 

Uitbreiding

 

Het jaar 2021 willen we gebruiken voor uitbreiding van dit succesverhaal. Onze jongeren staan te trappelen van ongeduld, ook hun proeven het resultaat en willen meer. Hoezo zelfvertrouwen… Vandaar dat we dringend op zoek zijn naar vrijwilligers die dit project willen ondersteunen. Ze hoeven niet direct leraren of leraressen te zijn, maar het moeten in ieder geval mensen zijn die affiniteit hebben om samen met de jongeren hun studiedoelen op te pakken. Maar vooral om de doelstelling in de praktijk te brengen: “Het talent van de jongeren ontdekken en verder te ontwikkelen”.

 

Vrijwilligers

 

Een aantal uren per week, meer vragen we niet. De vrijwilliger kan zelf zijn of haar aantal uren of dagdelen aangeven. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur. Luuk: “Wel belangrijk om te weten is dat de vrijwilliger er vanuit de jongeren een hoop voor terug gaat krijgen… Genoegdoening, liefde, vertrouwen, dankbaarheid maar ook vriendschap…. En daarnaast bieden wij de vrijwilliger een passende onkostenvergoeding”.

 

Info: www.onsplekske.com / info@onsplekske.com /  06-22 99 33 01 / 073-30 37 507

 

* EINDE PERSBERICHT *